Wat zijn omega 3 vetzuren en waarom zijn ze zo belangrijk?

Omega-3 en omega-6 zijn beiden essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren, dat wil zeggen dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding moet halen. Omega-3 vetzuren zijn onder andere rijk aanwezig in vette vis, visolie, krillolie, lijnzaad en walnoten. De belangrijkste functie van omega-3 vetzuren is dat ze het reparatieproces van de cellen ondersteunen, waarmee ze bijdragen aan een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, kanker, hersenbloedingen, Alzheimer, artritis en andere degeneratieve ziektes. Omega-6 vetzuren vind je in veel plantaardige oliën, maar een van de weinige goede bronnen zijn extra virgin olijfolie en hennepolie. Omega-6 vetzuren versterken onder andere het immuunsysteem en ondersteunen de hart – en bloedvaten.
De symptomen van een onjuiste balans in omega vetzuren zijn vermoeidheid, vertraagde alertheid, concentratieproblemen, afbrokkelende vingernagels, droog haar, een droge huid, slaapproblemen, allergieën, gewichtstoename, artritis, geheugenstoornissen en depressies..

Omega3 zit bijvoorbeeld in : vette vis (zalm, sardientjes, makreel) , zeewier , algen , groene bladgroenten, walnoten

Omega 3

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de bevolking een Omega-3 tekort heeft, waarvan de helft zelfs een ernstig tekort. Hoe kun je merken of je een Omega 3 tekort hebt? Herken jij één van de volgende symptomen: Droge huid, Slechte concentratie, gewrichtspijn, Somberheid, Gewichtstoename, Zichtsverlies Weten of jij een Omega 3 tekort hebt?

Omega 3 VS Omega 6

Wat krijg je als je 25 pyromanen hebt en slechts 1 brandweerman? Een heleboel brandjes. Omega 6 stimuleert en zet aan tot ontstekingen (pyromaan) Omega 3 remt en stopt ontstekingen (brandweerman). Bij de verkeerde balans tussen omega 3/omega 6 zullen in je lichaam steeds meer kleine ontstekingen ontstaan. Dit kun je merken in bijvoorbeeld hoofdpijn, huidklachten en concentratieproblemen.

Wat is jouw ratio?

De ideale verhouding tussen Omega 3 en 6 is 1:1. Eén brandweerman op elke pyromaan. Doordat de supermarkten vol liggen met heerlijke bewerkte voeding, eten we steeds meer Omega 6, en schieten de ratio’s omhoog.

Wil je weten wat jouw ratio is? Met een simpele vingerprik bloedtest weet je het binnen een paar weken!

 

De vingerpriktest van EQology maakt voor 999 op de 1000 mensen duidelijk dat ze een probleem hebben.

De eerste test doe je bij het begin, en de tweede test doe je na ongeveer 4 -5 maanden dagelijks visolie te gebruiken. Zo doe je een voor en na meting en kun je zelf constateren hoe je vetzuurbalans verbetert en herstelt.

Meten is weten! 

Je kan via mij Eqology-producten bestellen èn krijg je van mij een gratis bloedtest t.w.v. € 84,= bij afname van een abonnement op de visolie. 

 

 
 
 

Bij Eqology zijn we zeer gepassioneerd over de natuur en dat is zichtbaar in onze producten die gemaakt zijn van natuurlijke, hoogrenderende ingredienten. Al onze producten zijn vrij van synthetische geurstoffen, minerale oliën, petrolatum, sulfaat detergenten, synthetische kleurstoffen en parabenen, ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende kruidenkenners, homeopaten en biochemici, die zorgvuldig de ingredienten onderzoeken om de beste producten voor jou te maken.