Gezondheidscheck

Zelfs wanneer een gezond en overwegend plantaardig dieet rijk aan groenten en fruit voor jou de standaard is bestaat de kans dat je voeding afkomstig is uit uitgeputte bodems. Intensieve landbouw en het overmatig gebruik van kunstmest zorgen ervoor dat de bodem uitgeput raakt van voedingsstoffen. Dit is één van de redenen waarom het belangrijk is om zoveel mogelijk lokaal en biologisch (dynamisch) te eten. Een gezond en gevarieerd dieet heeft áltijd prioriteit, met aanvulling van supplementen. Bij mij krijg je advies op maat.

Laat eerst een gezondheidscheck bij mij doen voor je aan supplementen begint. Meten is weten!

Mag ik je alvast 1 tip geven die voor iedereen geldt:  Eet voldoende groenten en zo min mogelijk suikers. Een andere tip die misschien nog wel belangrijker is, is het belang van omgea3 en vit.D3. Dit zijn  supplementen die ik iedereen aanraad. Omega-3 is een vetzuur dat voornamelijk in vis zit. Het advies om twee maal per week vis te eten is niet voldoende. Vit.D maak je alleen maar aan in de zon als je schaduw kleiner is dan jezelf. Dit  is dus in de zomer als de zon het hoogst staat. Laat wel eerst een bloedtest doen om het gehalte omega3 en de verhouding omega3/omega6 te meten in je bloed. Dit kan bij mij.

Deze 2 supplementen kan ik iedereen aanraden om gezonder oud te worden. Ik neem het zelf, mijn familie neemt het en ik zou het jou ook aanraden.

.

Wil jij weten of je genoeg omega-3 / omega 6 of K2/D3 in je bloed hebt? Wil jij weten of je vitamines / mineralen waarden goed zijn?  Maak een afspraak voor een gezondheidscheck en advies op maat.

Slik niet zomaar van alles, laat je eerst goed informeren!

Wat zijn omega 3 vetzuren en waarom zijn ze zo belangrijk?

Omega-3 en omega-6 zijn beiden essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren, dat wil zeggen dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding moet halen. Omega-3 vetzuren zijn onder andere rijk aanwezig in vette vis, visolie, krillolie, lijnzaad en walnoten. De belangrijkste functie van omega-3 vetzuren is dat ze het reparatieproces van de cellen ondersteunen, waarmee ze bijdragen aan een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, kanker, hersenbloedingen, Alzheimer, artritis en andere degeneratieve ziektes. Omega-6 vetzuren vind je in veel plantaardige oliën, maar een van de weinige goede bronnen zijn extra virgin olijfolie en hennepolie. Omega-6 vetzuren versterken onder andere het immuunsysteem en ondersteunen de hart – en bloedvaten.
De symptomen van een onjuiste balans in omega vetzuren zijn vermoeidheid, vertraagde alertheid, concentratieproblemen, afbrokkelende vingernagels, droog haar, een droge huid, slaapproblemen, allergieën, gewichtstoename, artritis, geheugenstoornissen en depressies..

Omega3 zit bijvoorbeeld in : vette vis (zalm, sardientjes, makreel) , zeewier , algen , groene bladgroenten, walnoten