Als we aan de menopauze denken, zijn stemmingswisselingen, opvliegers, versnelde veroudering en het verlies van vruchtbaarheid de eerste gedachten die in onze geest opkomen. Is dit echt de enige manier om dit belangrijke deel van ons leven te leven?

Natuurlijk niet! Elke leeftijd heeft zijn schoonheid: we moeten alleen echt begrijpen wat de specifieke behoeften zijn die we hebben om de juiste oplossingen te vinden en de menopauze impliceert, meer dan andere fasen, veranderingen die een deskundige ondersteuning vereisen om volledig begrepen en verzorgd te worden.

“De menopauze is een levensfase die wordt gevoed door hormonale veranderingen – verklaart Dr. Alyssa Burns Hill, Hormone Health Specialist en [comfortzone] lid van het wetenschappelijk comité – en deze gaan naar de kern van het vrouw zijn. Deze veranderingen zijn van invloed op het gevoel van een vrouw voor zichzelf en haar relaties. Dit is een tijd waarin ze zich realiseert dat het veel belangrijker is om voor zichzelf te zorgen als ze er goed uit wil blijven zien en zich goed wil voelen”.

Als we in de menopauze komen, zijn de hormonale schommelingen van invloed op ons lichaam, beginnen de energieniveaus af te nemen, wordt de gewichtsbeheersing moeilijker en is het gebruikelijk om een verlies te voelen in ons zelfbeeld.

 

Hormonen zijn als boodschappers, ze beïnvloeden al onze cellen en onze emotionele sfeer. Met de komst van de menopauze, oestrogeen en progesteron niveaus dalen en dit veroorzaakt een geest, huid en lichaam anarchie.

Het gevoel niet in staat te zijn om te controleren is het eerste ongemak en zelfs als we naar onszelf kijken in de spiegel onthult een versnelling in de tekenen van veroudering, die we kunnen definiëren als Hormon-aging™. Fibroblasten, die verantwoordelijk zijn voor de collageenproductie, verliezen hun efficiëntie en de huidbarrière wordt verzwakt. Niet alleen het huidoppervlak is aangetast: door een Vitamine D-deficiëntie verliezen zowel de boven- als onderkaakbeenderen geleidelijk aan hun vorm en de vetverspreiding van de bovenste delen van het gezicht naar de onderste delen van het gezicht veroorzaken de verslapping die we allemaal willen tegengaan.

“Tijdens de Menopauze – en heeft Dr. Maria Bucci, dermatoloog en lid van het wetenschappelijk comité, met ons gedeeld – moeten we de huid beschermen met texturen op basis van olie die in staat zijn om de huidbarrière onmiddellijk te voeden en te herstellen en haar te voorzien van natuurlijke ingrediënten die de celvitaliteit van de huid kunnen stimuleren. Het herstel van de stevigheid en de compactheid van de huid moet van binnenuit komen”.

Er zijn nu innovatieve texturen beschikbaar die de effectiviteit van sera combineren met de rijkdom van oliën en de biotechnologie is nu in staat om het beste uit planten en mariene elementen te halen om de cellulaire efficiëntie en communicatie te verbeteren. Zelfs eenvoudige planten die we dagelijks eten, zoals bijvoorbeeld cichorei, bevatten krachtige bestanddelen die de huidbarrière kunnen versterken en het effect van een verlaagd vitamine D-gehalte compenseren.

 

En hoe zit het met voeding en beweging?

Een gezonde levensstijl tijdens de premenopauze en de menopauze kan het verschil maken! Blijf in beweging om een actieve stofwisseling in stand te houden en om gewichtsfluctuaties onder controle te houden. Regelmatige lichaamsbeweging helpt ook om welzijnshormonen te stimuleren om stemmingswisselingen en depressies te verminderen. Voed je lichaam met supplementen zoals Omega 3 (Eqology), Vitamine D en Magnesium Supreme om het immuunsysteem te ondersteunen en de stemming en slaap in balans te brengen. Drink veel water om ongewenst vasthouden van water te elimineren en de strijd aan te gaan tegen uitdunning, verslapping en uitdroging van de huid. Een gezonde voeding die gevuld is met eiwitten, vezels en groenten kan helpen om het energieniveau op peil te houden en de algehele gezondheid van uw lichaam en huid te behouden. Tot slot, verminder de consumptie van alcohol, koffie en suikers om het risico op ziekten te verminderen en het fluctuerende gewicht onder controle te houden. Deze leefstijltips kunnen ons allemaal helpen om de onvermijdelijke, dynamische en angstaanjagende verandering in de menopauze het hoofd te bieden, dus in plaats van er bang voor te zijn, laten we het omarmen.

Een behandeling om de ongewenste effecten van Hormon-Aging™ op zowel de huid als op de gemoedstoestand te verminderen. De behandeling gaat het dunner worden van de huid, een extreme droge huid, het  verlies van compactheid en gevoeligheid tegen.

Voor wie is deze behandeling bedoeld

Voor vrouwen die last hebben van symptomen gerelateerd aan de menopauze: dunner worden va de huid, extreme droogheid, verlies van elasticiteit en geestelike of lichamelijke overgevoeligheid.

voordelen van de behandeling

  • Revitaliseert de celcommunicatie.
  • regenereert het weefsel van binnenuit
  • verstevigt de huid en stimuleert de aanpak van collageen, elastine en hyaluronzuur
  • Gaat het dunner worden en gevoeligheid van de huid tegen.

Bijbehorende productlijn Sublime Skin

De degeneratie van de pilaren; water, proteïnen en lipiden tasten niet alleen de huid aan, maar het gehele lichaam. Deze ontdekking gaf aanleiding tot een samenwerking met het Scientific Committee, om de meest actieve huidverbeteringsoplossing en lifestyle support te ontwikkelen om de schade veroorzaakt door DEGENER-AGING™ van binnen en buiten uit te herstellen.

De samenwerking met nutridermatoloog Doctor Mariuccia Bucci, cardioloog Doctor Massimo Gualerzi en neurowetenschapper en skincare expert Doctor Claudia Aguirre voor de ontwikkeling voor deze productlijn, maakt dat deze lijn bouwt op solide, wetenschappelijke fundamenten.